POST DATE / 1215561600

Succesvolle try-outs krijgen vervolg in Tweede Kamer

Gepubliceerd op vrijdag 13 augustus 2010 (Nieuws)

Gisteren hebben we een serie van drie try-outs met veel succes afgesloten. Samen met een groep enthousiaste cursisten hebben we volledig nieuw trainingsmateriaal verder ontwikkeld en aangescherpt. Zo kunnen we onze klanten nóg overtuigender maken!

De try-outs krijgen een bijzonder vervolg. Samen met het Montesquieu Instituut organiseren we de training ‘Overtuigen met nuance’ binnenkort ook voor Tweede-Kamerleden. Immers, politici worstelen vaak met het overtuigend brengen van een standpunt dat recht doet aan de complexiteit van de hedendaagse samenleving. De verschillende fracties hebben al enthousiast gereageerd en de aanmeldingen stromen binnen!

Presenteren zonder PowerPoint

Presenteren zonder PowerPoint was het onderwerp van de eerste try-out. Soms is PowerPoint best een handig hulpmiddel maar niet altijd heb je het tot je beschikking. Daarom hebben we de deelnemers de opdracht gegeven presentaties met PowerPoint om te bouwen tot presentaties zonder PowerPoint. Is een ingewikkeld organogram alleen over te brengen met PowerPoint? Onze cursisten slaagden erin zonder PowerPoint!

Strategisch argumenteren

Tijdens de tweede try-out hebben we onze deelnemers geleerd strategisch te argumenteren en nog beter de dynamiek van discussies te beheersen. We hebben ze een visuele manier gegeven om naar de (steeds veranderende) rol van specifieke issues in een discussie te kijken. Vervolgens hebben we ze tien strategieën aangereikt om bepaalde issues belangrijker of juist minder belangrijk te maken.

Overtuigen met nuance

De try-out overtuigen met nuance voorzag duidelijk in een behoefte. Veel mensen lopen er in hun praktijk tegenaan dat ze moeite hebben een genuanceerd standpunt over te brengen. In de training hebben we juist ook laten zien dat met het gebruik van de juiste technieken dat helemaal niet minder succesvol hoeft te zijn dan het presenteren van een gesimplificeerd standpunt. Vooraf kreeg de training al aandacht in Sprout en Management Team.

Ook bij u?

De try-outs zijn allemaal zeer goed beoordeeld. Dankzij de nuttige en vaak uitgebreide feedback en suggesties van de cursisten kunnen we deze try-outs vanaf nu aanbieden als in-house trainingen. Interesse? Neem gerust contact met ons op via (010) 414 8869 of via het contactformulier.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Vergroot je kennis

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Overtuigtip: Eindig je zinnen met het belangrijkste woord

4/12 - Iedere week publiceert onze expert Lars Duursma een overtuigtip in de Volkskrant. Deze week: wat iedereen kan leren van sinterklaasgedichten.

Lees verder »

Vacature: Relatiemanager Trainingen en Coaching

5/8 - We zoeken een commerciële communicatieheld die vanuit ons kleine team grote klanten adviseert bij alles wat hen helpt te inspireren en overtuigen. Of het nu gaat om klanten hier in...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

27/11Laat een ander jouw verhaal vertellen (+ leuk nieuws over de overtuigtip!)
20/11Speechen: Zo onthoud je de belangrijkste elementen van jouw verhaal
13/11TED-waardig presenteren: Zet je publiek aan het werk
5/11Ontspannen Presenteren: Zo pak jij jouw ‘impostor syndrome’ aan