Debatrix-oprichter bij top-3 jonge EU-ondernemers

Gepubliceerd op woensdag 15 november 2006 (Nieuws)

BusinessWeek prijst oprichter van Debatrix

Gezaghebbend Amerikaanse zakenblad nomineert Lars Duursma
in haar top 3 van veelbelovende jonge Europese ondernemers

Nederlanders in de top

BusinessWeekNederlandse ondernemers hebben van zich laten horen bij een door Business Week georganiseerde ondernemersprijs. Volgens het internationaal gerespecteerde zakenblad horen Debatrix-oprichter Lars Duursma en internetondernemer Ben Woldring bij Europa’s top-3 van veelbelovende jonge ondernemers.

Duursma wijt het succes aan een combinatie van vakmanschap en enthousiasme: “Al onze trainers en debatleiders hebben een passie voor debat, en dat werkt aanstekelijk. Elke training in het overtuigen levert onze organisatie zo’n vijftien nieuwe ambassadeurs op.” Ook voor de vernieuwende debatvormen bestaat veel interesse.

Aandacht in de media

En soms zit ook echt alles mee. “We hebben door de verkiezingen veel mogelijkheden gekregen om onze expertise te laten zien,” aldus Duursma. Hij analyseert wekelijks lijsttrekkers voor nrc.next en was onder meer te zien bij RTL Nieuws en BNN’s Lijst 0. Met een glimlach voegt hij toe: “Wat dat betreft kunnen kabinetten niet vlug en vaak genoeg vallen.”

Uit honderden aanmeldingen selecteerde BusinessWeek vorige maand vijftien jonge ondernemers. Enkele weken lang konden lezers van het blad op hun favoriete ondernemer stemmen. Uiteindelijk kreeg internetondernemer Ben Woldring de meeste stemmen (24,6%). Lars Duursma eindigde als derde met 12,8% van de stemmen.

Is het toeval dat Nederlandse ondernemers het internationaal zo goed doen? “Misschien getuigt het wel van een VOC-mentaliteit,” grapt Duursma. “Toch?”

De uitslag op BusinessWeek.com

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Elke week een tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’
29/5Hoe krijg je de gunfactor als je remote werkt?
14/5Doelgericht pitchen: 3 tips om jouw pitch naar een hoger niveau te tillen!