Debatrix-trainers bereiken finales op EK debatteren

Gepubliceerd op maandag 27 maart 2006 (Nieuws)

Lars Duursma en Marc Roels hebben op het EK debatteren in Berlijn een aantal indrukwekkende prestaties neergezet. Individueel eindigden zij als de twee beste sprekers van het Europese vasteland. In de categorie ‘English as a First Language’, waarin doorgaans slechts Britse en Ierse teams uitkomen, drong het team door tot de halve finales. Tijdens de voorrondes versloeg het tweetal zelfs de latere winnaars uit Oxford – en dat in de moedertaal van de tegenstanders. Duursma is dan ook opgetogen over hun prestatie: “We hebben bijna 90 procent van de teams uit Groot-Brittannië en Ierland achter ons gehouden,” constateert hij tevreden.

Aan het EK debatteren deden 160 teams mee van 64 verschillende universiteiten uit heel Europa; Duursma en Roels vertegenwoordigden de Erasmus Universiteit. De finale vond op zondag 26 maart plaats in het concertgebouw van Berlijn.

In de finale van de categorie ‘English as a Second Language’, die Duursma vorig jaar nog won met Sharon Kroes, werd verloren van een Duits team. “Typisch Duits,” zegt Duursma lachend. “Het hele toernooi zijn ze nergens en aan het einde staan ze ineens met een bokaal in hun handen. En dan denk je: hoe kan dat nou weer?”

Toch zit de verloren finale Duursma niet lekker. Hij zint op revanche, en heeft zijn pijlen gericht op het Duits debatkampioenschap in juni. Daar wil de Rotterdammer alsnog met de Duitsers afrekenen – in het Duits, wel te verstaan. Duursma, in zijn beste Duits: “Ich soll sie lernen!”

Lars Duursma was na het toernooi live in de uitzending bij Das Morgenmagazin (ZDF), Duitsland’s populairste ochtendprogramma

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Gratis overtuigtips

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’
29/5Hoe krijg je de gunfactor als je remote werkt?
14/5Doelgericht pitchen: 3 tips om jouw pitch naar een hoger niveau te tillen!