Debatrix-trainers nu ook Nederlands kampioen debatteren

Gepubliceerd op zondag 19 februari 2006 (Nieuws)

Lars Duursma en Sharon Kroes hebben het Nederlands Kampioenschap debatteren gewonnen. Het tweetal is nu regerend Nederlands, Europees en wereldkampioen debatteren. Duursma werd bovendien uitgeroepen tot beste spreker van het toernooi.

Het Nederlands kampioenschap debatteren is de grootste en belangrijkste debatcompetitie van Nederland. Aan het toernooi deden 46 teams mee uit het hele land, waaronder afvaardigingen van verschillende politieke jongerenorganisaties. De finale werd gehouden in de Raadszaal van de Gemeente Amsterdam.

Tijdens het toernooi kregen deelnemers vijftien minuten vóór aanvang van het debat een stelling te horen en hun positie (voor of tegen), waarna zij speeches gaven van vijf minuten. De onderwerpen op het toernooi varieerden van het al dan niet bouwen van nieuwe kerncentrales tot de wenselijkheid van onderwijs op levensbeschouwelijke grondslag. In de finale ging het om de vraag of ontkenning van de holocaust bij wet verboden moet worden.

In januari 2006 werden Duursma en Kroes als eerste Nederlanders ooit wereldkampioen debatteren in de categorie ‘Engels als Tweede Taal’. Een half jaar eerder werden zij in het Ierse Cork Europees Kampioen in dezelfde categorie. Met de Nederlandse titel hebben zij hun ‘hattrick’ voltooid.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Vergroot je kennis

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

20/3Stakeholder-analyse: Op wie moet jij jouw verhaal richten?
5/3Framing: het coronavirus en de impact van taal
27/2Vlammen in het vragenvuur: Geen excuses, maar een niet-ontkennende ontkenning
20/2Voorzitten & Gespreksleiden: De kracht van een goede introductie