Scholieren leren debatteren voor Haganum festival

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2006 (Nieuws)

Hoe overtuig ik anderen van mijn gelijk? Als voorbereiding op het debattoernooi van het Haganum festival gaf Debatrix een serie trainingen aan leerlingen van acht Haagse middelbare scholen. Tijdens een 2.5 uur durende training leerden de leerlingen hun eigen standpunt goed te onderbouwen, argumenten van een ander effectief te weerleggen en met zelfvertrouwen voor een groep te staan. Hoe bedenk je argumenten voor iets waar je het eigenlijk niet mee eens bent? En hoe kun je het beste reageren op debattrucs en drogredenen? Achterover leunen was er niet bij: tijdens de vele oefeningen moesten de deelnemers echt aan de bak!

Benieuwd hoe goed de leerlingen inmiddels kunnen debatteren? Bezoek dan het Haganum festival op zaterdag 8 april. Aanwezig zijn onder meer Huub Oosterhuis, Driek van Wissen, Karin Giphart, De WoordDansers, Thé Lau, Roos, Vincent Bijlo, Tom Sligting en twintig andere namen. De finale van het debattoernooi wordt onder meer gejureerd door wereldkampioen debatteren Lars Duursma.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Gratis overtuigtips

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

20/3Stakeholder-analyse: Op wie moet jij jouw verhaal richten?
5/3Framing: het coronavirus en de impact van taal
27/2Vlammen in het vragenvuur: Geen excuses, maar een niet-ontkennende ontkenning
20/2Voorzitten & Gespreksleiden: De kracht van een goede introductie