Debatrix stimuleert Delftse debatcultuur

Gepubliceerd op maandag 10 april 2006 (Nieuws)

De komende maanden zal Debatrix Studium Generale Delft ondersteunen bij het opzetten van een grote debatcompetitie. Bovendien leidt Debatrix trainers op en ontwikkelt zij een trainingsprogramma voor een twintigtal trainingen voor alle grote studenten- en studieverenigingen in de stad. Delft is een van de weinige universiteitssteden zonder actieve debatvereniging, en dat moet veranderen. “In Delft worden slimmere studenten opgeleid dan in Rotterdam,” zo merkte een bestuurder van de universiteit op. “En toch eindigen die Rotterdammers in elke organisatie boven ons. Dat moet veranderen!” Debatvaardigheden moeten ervoor zorgen dat de studenten straks hun mannetje kunnen staan en dat ze hun technische kennis beter kunnen overbrengen.

De Rotterdammers reageerden direct. Debatrix ondersteunde deze maand zowel RSM Erasmus University als de Erasmus School of Economics bij het organiseren van een debattoernooi voor alle eerstejaars studenten.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Mis geen enkele tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Overtuigtip: Doelgericht Pitchen: Overtuig een volgende leidinggevende (beslisstijl)

30/7 -   Een ‘voorzichtige’ leidinggevende. Keuzes worden niet zomaar gemaakt, maar alleen als dit eerder succesvol doorgevoerd is. En met zo min mogelijk risico’s. Herken jij dit bij jouw leidinggevende? Grote...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

13/3 - De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

16/7Wat kun jij leren van het racismedebat?
9/7Storytelling: Laat het schuren met een gezonde dosis imperfectie
25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’