Debatrix leidt internationale forumdiscussie

Gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2005 (Nieuws)

In de Amsterdamse Koepelkerk leidde Debatrix vandaag een internationale forumdiscussie over ontwikkelingssamenwerking. Dagvoorzitter Sharon Kroes interviewde praktijkdeskundigen uit onder meer Kenia, Oeganda, Zimbabwe, Indonesië, India en Brazilië. Vanuit het publiek betrok debatleider Lars Duursma veelvuldig de 150 leden van de Derde Kamer bij de discussie.

Onderwerp van gesprek waren onder meer de HIV-problematiek, kwijtschelding van schulden, microfinanciering, ontwikkelingshulp aan landen met slecht bestuur en vrouwenemancipatie. De discussie vormde het slotstuk voor de jaarlijkse Noord-Zuiddag en werd georganiseerd door de Derde Kamer. Opening van het evenement werd verricht door oud-premier Ruud Lubbers.

 • Derde Kamer: Noord-Zuiddag biedt veel nieuwe inzichten
 • Derde Kamer: Foto-overzicht Noord-Zuiddag
 • Reageer op dit artikel

  Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

  Laat een reactie achter

  Vergroot je kennis

  Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

  Uitschrijven kan elk moment
  Laat mij overtuigen op de volgende manieren
  Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

  Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

  13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

  Lees verder »

  Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

  - De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

  Lees verder »

  Meer nieuws & publicaties

  20/3Stakeholder-analyse: Op wie moet jij jouw verhaal richten?
  5/3Framing: het coronavirus en de impact van taal
  27/2Vlammen in het vragenvuur: Geen excuses, maar een niet-ontkennende ontkenning
  20/2Voorzitten & Gespreksleiden: De kracht van een goede introductie