Debatrix begeleidt debat over kerndoelen onderwijs

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2005 (Nieuws)

In de Haagse Sociëteit De Witte begeleidde Debatrix gisteren een debat over de vraag waar onderwijs over moet gaan, en wie dat eigenlijk bepaalt. Vragen als hoeveel vrijheid scholen moeten krijgen bij de invulling van het onderwijs en op welke manier de maatschappij betrokken moet worden bij de opzet van kerndoelen stonden centraal.

Debatrix was vanaf het beginstadium bij het project betrokken en heeft opdrachtgever SLO geadviseerd over de gehele opzet van de debatreeks, variërend van onderwerpen en stellingen tot geschikte tekstschrijvers. Dagvoorzitter Sharon Kroes leidde de forumdiscussie met daarin onder meer onderwijsdeskundigen professor Van den Akker (directeur SLO / hoogleraar Curriculumontwerp en -implementatie), professor Gravemeijer (bijzonder hoogleraar Domeinspecifieke Onderwijstheorieën) en mevrouw Bronneman-Helmer (hoofd educatie en minderheden Sociaal Cultureel planbureau).

Centraal stond tijdens het debat echter ook de inbreng vanuit de zaal, waar debatleider Lars Duursma op zijn bekende enthousiaste wijze scherpe en inhoudelijk sterke reacties wist te ontlokken uit het publiek. In de zaal zaten ondermeer leraren en leraren in opleiding, die graag hun ervaringen uit de praktijk deelden en hun visie op het onderwijs van de toekomst gaven.

Dit debat was de derde in een serie van vier onderwijsdebatten. Binnenkort vindt u op deze site meer informatie over het slotdebat, waarin onder meer de onderwijswoordvoerders van politieke partijen zullen aanschuiven.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Mis geen enkele tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’
29/5Hoe krijg je de gunfactor als je remote werkt?
14/5Doelgericht pitchen: 3 tips om jouw pitch naar een hoger niveau te tillen!