Debatrix begeleidt debat over kerndoelen onderwijs

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2005 (Nieuws)

In de Haagse Sociëteit De Witte begeleidde Debatrix gisteren een debat over de vraag waar onderwijs over moet gaan, en wie dat eigenlijk bepaalt. Vragen als hoeveel vrijheid scholen moeten krijgen bij de invulling van het onderwijs en op welke manier de maatschappij betrokken moet worden bij de opzet van kerndoelen stonden centraal.

Debatrix was vanaf het beginstadium bij het project betrokken en heeft opdrachtgever SLO geadviseerd over de gehele opzet van de debatreeks, variërend van onderwerpen en stellingen tot geschikte tekstschrijvers. Dagvoorzitter Sharon Kroes leidde de forumdiscussie met daarin onder meer onderwijsdeskundigen professor Van den Akker (directeur SLO / hoogleraar Curriculumontwerp en -implementatie), professor Gravemeijer (bijzonder hoogleraar Domeinspecifieke Onderwijstheorieën) en mevrouw Bronneman-Helmer (hoofd educatie en minderheden Sociaal Cultureel planbureau).

Centraal stond tijdens het debat echter ook de inbreng vanuit de zaal, waar debatleider Lars Duursma op zijn bekende enthousiaste wijze scherpe en inhoudelijk sterke reacties wist te ontlokken uit het publiek. In de zaal zaten ondermeer leraren en leraren in opleiding, die graag hun ervaringen uit de praktijk deelden en hun visie op het onderwijs van de toekomst gaven.

Dit debat was de derde in een serie van vier onderwijsdebatten. Binnenkort vindt u op deze site meer informatie over het slotdebat, waarin onder meer de onderwijswoordvoerders van politieke partijen zullen aanschuiven.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Elke week een tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Vacature: Relatiemanager Trainingen en Coaching

5/8 - We zoeken een commerciële communicatieheld die vanuit ons kleine team grote klanten adviseert bij alles wat hen helpt te inspireren en overtuigen. Of het nu gaat om klanten hier in...

Lees verder »

Overtuigtip: De beste overtuigtips uit 2018!

2/1 - Happy New Year! Ben je al bezig met het voorbereiden van jouw nieuwjaarsspeech? Bekijk dan eens deze tip😉. Of neem eens een kijkje bij de Top-10 overtuigtips van 2018! Begin december vroegen...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

15/10[VIDEO] Speakers Stories: Nanotech tastbaar en invoelbaar maken
8/10Ontspannen Presenteren: Tel je publiek
1/10Doelgericht Pitchen: Hoe overtuig je een denker? (beslisstijl)
25/9Greta Thunberg en het cruciale zinnetje in alle communicatie over klimaatverandering