Netwerkseminar Europees Parlement

Gepubliceerd op dinsdag 13 januari 2009 (Nieuws)

In samenwerking met het Europees Parlement organiseert Debatrix op 28 januari 2009 een Netwerkseminar over het ‘Schrijven over Europa’. Alles draait om makkelijker artikelen kunnen schrijven over Europa en het EP: door het overdragen van tips, trucs, informatiebronnen en handige suggesties van experts.

Logo Europees ParlementDit gratis evenement, speciaal georganiseerd voor journalisten, redacteuren en woordvoerders, vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Er zijn vijf workshops, te weten: natuur/milieu/energie, consumentenzaken, justitie en binnenlandse zaken, sociaal economische zaken en ontwikkelingssamenwerking.

Hoewel niet alle sprekers voor de workshops op dit moment bekend kunnen worden gemaakt, kunnen we al wel de sprekers voor het plenaire deel onthullen! Deze sprekers zijn:

Kathalijne Buitenweg is een Nederlandse politica voor GroenLinks. Ze is op dit moment delegatieleider van de transnationale delegatie van GroenLinks en Groen! in het Europees Parlement.

Mark Kranenburg is journalist, momenteel werkzaam bij het NRC Handelsblad. In 1995 ontving Kranenburg de Anne Vondelingprijs, een prijs die jaarlijks wordt verleend aan journalisten die de politiek op een heldere manier weten te verwoorden.

Lars Duursma (dagvoorzitter) is voormalig wereldkampioen debatteren. Hij is veelgevraagd spreker en verschijnt regelmatig in de media als debatdeskundige.

Op dit moment hebben wij 80 deelnemers op de definitieve deelnemerslijst. Wegens het hoge aantal aanmeldingen hebben we onlans het maximum aantal deelnemers opgehoogd. Er zijn dus nog beperkte plaatsen vrij. Mocht u een Nederlandse journalist/redacteur/woordvoerder zijn werkzaam bij een vakblad of krant en interesse hebben om te komen, dan kunt u zich dus nog aanmelden.

Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u altijd bellen met Fred van ’t Ent, tel: 010-414 8869.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Gratis overtuigtips

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

2/4Medialogica: goede slogan of niet? ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’
20/3Stakeholder-analyse: Op wie moet jij jouw verhaal richten?
5/3Framing: het coronavirus en de impact van taal
27/2Vlammen in het vragenvuur: Geen excuses, maar een niet-ontkennende ontkenning