Ik krijg altijd gelijk nu in de boekhandel!

Gepubliceerd op dinsdag 3 juni 2008 (Nieuws)

Op 4 juni 2008 verschijnt IK KRIJG ALTIJD GELIJK, een praktische handleiding voor iedereen die zichzelf wil leren overtuigen. Het is een boek met een verhaal.

Een half jaar lang publiceerden Lars Duursma, Job ten Bosch en Take Ligteringen elke week een artikel in het dagblad nrc.next, waarin ze retorische trucs en overtuigstrategieën beschreven en de werking ervan analyseerden. Via deze artikelen wilden de drie auteurs hun ideeën aan de praktijk toetsen. De lezers kregen de mogelijkheid om via de website van de krant commentaar op de stukken te leveren en erover in discussie te gaan, en de reacties zouden – voor zover bruikbaar – in het boek worden verwerkt. Zo gezegd, zo gedaan. IK KRIJG ALTIJD GELIJK is een interactief boek geworden, waarvan de inhoud en toon zeer nadrukkelijk door de lezers zijn beïnvloed.

IK KRIJG ALTIJD GELIJK is een vlot geschreven en uiterst praktisch boek. Een handige verzameling trucs, tips en adviezen, ondersteund door boeiende praktijkverhalen en gestaafd met solide wetenschappelijk onderzoek. Het is een echt publieksboek, dat de soms duizenden jaren oude kennis over retorica én de nieuwste inzichten over psychologie koppelt aan overtuigingskracht, in een boek dat voor iedereen toegankelijk is. De drie auteurs hebben zich laten inspireren door de praktijk van alledag, waarin miljoenen meningen om voorrang vechten en het voor iedereen steeds moeilijker wordt om gehoord te worden en gelijk te krijgen. Hun antwoord op deze meningenchaos is een boek met effectieve overtuigstrategieën die iedereen direct kan toepassen.

Over de auteurs

Lars Duursma (26) kwam niet zo goed uit zijn woorden in het Engels toen hij ging studeren. Via een Engelstalige debatvereniging wilde hij daar verandering in brengen. Al snel werd Lars gegrepen door het debatvirus en nam hij deel aan debatcompetities over de hele wereld. Na drie Nederlandse en twee Europese titels werd hij in 2006 samen met Sharon Kroes wereldkampioen debatteren – in het Engels. Een jaar eerder had hij met diezelfde Sharon al het succesvolle trainingsbureau Debatrix opgericht. Lars is nu een veelgevraagd trainer, coach en dagvoorzitter en verschijnt regelmatig als debatdeskundige in de media.

Job ten Bosch (25) is niet zo’n debater. Sterker nog, dat is precies de reden dat hij in 2006 als commercieel directeur aan de slag ging bij Debatrix. Als bedrijfskundig ingenieur zag hij tijdens zijn werk hoe prachtige ideeën stierven door een gebrek aan overtuigingskracht. Job was al eerder twee bedrijfjes begonnen die mede om deze reden mislukt waren. Dat moest anders! Via het faculteitsblad in zijn vervolgstudie innovatiemanagement ontmoette hij Lars. Job stelde zich ten doel om debat- en overtuigkennis op grote schaal te verspreiden binnen organisaties. Hij is aardig op weg.

Take Ligteringen (39) ruilde begin jaren negentig een veelbelovende carrière als randgroepjongere in voor een bestaan als student geschiedenis. Hij bleek over onvermoede schrijverstalenten te beschikken die hem via zijn vader – journalist en tijdschriftuitgever – in de journalistiek deden belanden. Dat vak beoefent hij nog steeds. Verder schreef hij een roman die, ondanks lovende kritieken, zeer matig verkocht. Met Lars deelt Take een liefde voor het edele voetbalspel – ze leerden elkaar kennen op een voetbalforum! – en net als Job is hij een bewonderaar van de musicus Tom Waits.

Bestel direct het boek via de website van de uitgever! (Tijdelijk geen verzendkosten!)

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Gratis overtuigtips

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Reacties op onze trainingen


Leerzaam met mooie handreikingen.
Michel Weber
Afdelingshoofd Informatie Management
Heel praktisch, en geeft een nuttige structuur!
Maurice Smedts
Commercial Manager / Docdata
Spannend om inspirerend te presenteren, maar het eindresultaat was beter dan verwacht!
Esther Kok
Healthcare Banker / Van Lanschot Bankiers
Goed! Zeker qua voorbereiding en uitvoering.
Maarten van Beek
Secretaris
De training was een echte eye-opener voor mij! Heel enthousiast en duidelijk.
Bas Korbee
Process Engineer / Nutricia


Volg direct een training!

8 aug.Inspirerend Presenteren (Utrecht)
14 aug.Persoonlijke Overtuigingskracht (Utrecht)
23 aug.Masterclass Critical Thinking (Amsterdam)
2 sep.Voorzitten & Gespreksleiden (Amsterdam)
4 sep.Masterclass Luisteren & Beïnvloeden (Utrecht)
5 sep.TED-waardig Presenteren (Utrecht)
10 sep.Persoonlijke Overtuigingskracht (Amsterdam)
27 sep.Speechwriting (Amsterdam)
3 okt.Persoonlijke Overtuigingskracht (Utrecht)

Overzicht in-house trainingen »

Overtuigtip: De beste overtuigtips uit 2018!

2/1 - Happy New Year! Ben je al bezig met het voorbereiden van jouw nieuwjaarsspeech? Bekijk dan eens deze tip😉. Of neem eens een kijkje bij de Top-10 overtuigtips van 2018! Begin december vroegen...

Lees verder »

Overtuigtip: Argumenteren als Trump: De herhaalde overdrijving

20/11 - The Washington Post houdt precies bij hoeveel onwaarheden Trump als president verkondigt. Exact één jaar na zijn inauguratie had Trump volgens hun telling het recordaantal van 2140 onjuiste of misleidende uitspraken...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

16/7Beïnvloeden: Van abstract naar impact
11/7Presenteren: Skills verbeteren? Doe de 5-minutenoefening!
3/72019: De eerste 25 tips op een rij!
27/6Inspireren: Zo maakt passie jou een betere spreker