Debatrix internationaal actief

Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2006 (Nieuws)

Debatrix heeft afgelopen week een serie trainingen verzorgd in Istanbul. Op uitnodiging van Koç University leerde onze trainer Lars Duursma studenten uit heel Turkije debatteren. De deelnemers leerden niet alleen sterk argumenten, maar tevens overtuigen in een andere taal dan de moedertaal.

Het debat is enorm in opkomst in Turkije, met name onder studenten. De laatste jaren werden snelgroeiende verenigingen opgericht op onder meer de universiteiten van Bogaziçi (Bosphorus), ODTU (METU), Bilkent, Galatasaray en Hacettepe.

Aansluitend was Duursma hoofdjurylid bij het prestigieuze internationale debattoernooi van Istanbul, waar studenten uit vier continenten en meer dan twintig verschillende landen het tegen elkaar opnamen.

In het najaar zal Debatrix verschillende internationale opdrachten verzorgen, waaronder trainingen in Duitsland, Slovenië en Rusland.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Elke week een tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’
29/5Hoe krijg je de gunfactor als je remote werkt?
14/5Doelgericht pitchen: 3 tips om jouw pitch naar een hoger niveau te tillen!