Partij van de Arbeid krijgt debattraining van Debatrix

Gepubliceerd op maandag 17 oktober 2005 (Nieuws)

Debatrix zal binnenkort een aantal debattrainingen verzorgen voor leden en bestuurders van de Partij van de Arbeid. De trainingen vinden plaats in Amsterdam en worden georganiseerd door Debatorium, de nieuwe debatvereniging van de PvdA. De vereniging wil haar leden “onder begeleiding van professionele trainers bekwamen in alles wat komt kijken bij presenteren, debatteren en het voeren van de dialoog.”

Daarbij kwam men al snel terecht bij Debatrix, vertelt directeur Lars Duursma. “Wij vinden het geweldig om politieke partijen te ondersteunen bij het ontwikkelen van debatvaardigheden. Het politieke debat kan hier best een impuls gebruiken, en onze trainers dragen graag een steentje bij vanuit hun passie voor het debat en een ongelofelijke ervaring op internationale debattoernooien.”

Bij de trainingen zullen de deelnemers op zeer interactieve wijze werken aan hun overtuigingskracht tijdens debatten, waarbij onder meer aandacht wordt besteed aan het scherp analyseren, deugdelijk argumenteren, adequaat reageren en aantrekkelijk presenteren. Verder wordt ingegaan op de voorwaarden van een geslaagd debat, zodat de deelnemers na afloop van de training zelf aan de slag kunnen gaan met oefeningen.

 • Nieuwsbericht op de site van de Partij van de Arbeid Amsterdam
 • Reageer op dit artikel

  Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

  Laat een reactie achter

  Gratis overtuigtips

  Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

  Uitschrijven kan elk moment
  Laat mij overtuigen op de volgende manieren
  Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

  Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

  13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

  Lees verder »

  Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

  - De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

  Lees verder »

  Meer nieuws & publicaties

  20/3Stakeholder-analyse: Op wie moet jij jouw verhaal richten?
  5/3Framing: het coronavirus en de impact van taal
  27/2Vlammen in het vragenvuur: Geen excuses, maar een niet-ontkennende ontkenning
  20/2Voorzitten & Gespreksleiden: De kracht van een goede introductie