Britse topdebaters leren Nederland debatteren

Gepubliceerd op dinsdag 25 oktober 2005 (Nieuws)

De beste debaters van Nederland en Groot-Brittannië hebben de handen ineengeslagen. Deze week startte Debatrix een samenwerking met Debate Chamber, marktleider op de Britse markt voor debattraining. Samen zullen zij een internationale masterclass aanbieden op de Nederlandse markt, waarvoor Europese toptrainers worden overgevlogen.

Volgens directeur Lars Duursma speelt Debatrix met de internationale masterclass in op een nieuwe trend. “Organisaties zijn op zoek naar unieke en onderscheidende activiteiten om getalenteerde medewerkers – hun belangrijkste kapitaal – te behouden en ontwikkelen. Tegelijkertijd moeten trainingen niet alleen leuk of leerzaam zijn, maar ook van waarde voor de organisatie. Bij de internationale masterclass zetten we speciaal voor managers, medewerkers en trainees de beste debat- en communicatietrainers van Europa in.”

De suggestie dat debattraining van medewerkers maar mondige lastposten maakt, wuift Duursma lachend weg: “Lastposten? Integendeel! Organisaties ervaren het vaak juist als een verademing als iedereen bij vergaderingen goed luistert, scherp analyseert en bondig formuleert. Verder kan de training jonge mensen helpen bij het communiceren van hun frisse ideeën. Tot slot is het voor managers van groot belang om hun verhaal zowel intern als extern overtuigend te presenteren en adequaat te kunnen reageren op kritische vragen.”

Neill Harvey-Smith, directeur van Debate Chamber, is voormalig nationaal kampioen debatteren in zowel Engeland als Schotland en geeft debattrainingen over de hele wereld. Zijn organisatie is marktleider in Groot-Brittannië en trainde eerder managers en bestuurders van grote multinationals als American Express en Procter & Gamble. Ook vooraanstaande Britse politici en studenten van Cambridge, Oxford, Harvard en Yale gingen bij hem in de leer. Harvey-Smith verheugt zich op de samenwerking met Debatrix: “Het is altijd een voorrecht om te kunnen samenwerken met mensen die onze passie delen voor het aanwenden van debattechnieken in een organisatiestructuur.”

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Mis geen enkele tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’
29/5Hoe krijg je de gunfactor als je remote werkt?
14/5Doelgericht pitchen: 3 tips om jouw pitch naar een hoger niveau te tillen!