Veel vraag naar onze verbeterde aanpak inwerkprogramma’s voor gemeenteraden

Gepubliceerd op dinsdag 6 april 2010 (Nieuws)

We vernamen met trots dat tijdens de griffierskring Noord-Holland Zuid met veel enthousiasme is gesproken over onze inwerkprogramma’s voor gemeenteraadsleden.  Tijdens onze trainingen zeggen we wel eens dat een goed product niet wordt verkocht, maar zichzelf verkoopt. Dat hebben we nu zelf mogen ervaren. Door een groot aantal gemeentes zij we benaderd om een introductieavond te verzorgen voor (nieuwe) raadsleden om het inwerkprogramma mee af te trappen.

Niet alleen de griffiers zijn enthousiast, maar ook de gemeenteraadsleden. Zo zegt duo-raadslid Walter Freeman in Haarlemmermeer op Twitter: “Gisteren een geweldige debattraining gevolgd in het raadhuis. @larsduursma en @johnbijl zijn goede trainers!”

Met een introductieavond willen we de raadsleden niet alleen laten zien hoe ze het debat kunnen verbeteren, maar ze dit vooral ook laten ervaren. We geloven namelijk niet dat het verbeteren van vergadervaardigheden automatisch leidt tot een beter raadsdebat. Minstens zo belangrijk is de houding waarmee de raadsleden deelnemen aan het debat.

Wat maakt ons anders?

We onderscheiden ons door zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van het raadslid te blijven en de raadsleden zoveel mogelijk zelf te laten ervaren. Tijdens de avond werken we aan de hand van één of meerdere cases.

In onze aanpak plannen we altijd een voorbereidend gesprek met de griffier en eventueel het presidium of de burgemeester. Want elke raad is anders. Net als elke stad. Graag blijven we zo dicht mogelijk bij dat wat uw raad bijzonder maakt. En zorgen we dat de casus aansluit op uw gemeente. Tijdens het voorbereidende gesprek bespreken we deze casus en stellen we de leerdoelen van de avond vast.

Ook een introductieavond of een uitvoeriger inwerkprogramma voor uw raad? Tot nu toe zijn we door het presidium elke keer uitgekozen als we zijn gevraagd een voorstel in te dienen. Meer informatie over wat wij dan voor u kunnen betekenen, vindt u hier. Of neem direct contact met ons op.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Mis geen enkele tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Overtuigtip: Doelgericht Pitchen: Overtuig een volgende leidinggevende (beslisstijl)

30/7 -   Een ‘voorzichtige’ leidinggevende. Keuzes worden niet zomaar gemaakt, maar alleen als dit eerder succesvol doorgevoerd is. En met zo min mogelijk risico’s. Herken jij dit bij jouw leidinggevende? Grote...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

13/3 - De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

16/7Wat kun jij leren van het racismedebat?
9/7Storytelling: Laat het schuren met een gezonde dosis imperfectie
25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’