Veel vraag naar onze verbeterde aanpak inwerkprogramma’s voor gemeenteraden

Gepubliceerd op dinsdag 6 april 2010 (Nieuws)

We vernamen met trots dat tijdens de griffierskring Noord-Holland Zuid met veel enthousiasme is gesproken over onze inwerkprogramma’s voor gemeenteraadsleden.  Tijdens onze trainingen zeggen we wel eens dat een goed product niet wordt verkocht, maar zichzelf verkoopt. Dat hebben we nu zelf mogen ervaren. Door een groot aantal gemeentes zij we benaderd om een introductieavond te verzorgen voor (nieuwe) raadsleden om het inwerkprogramma mee af te trappen.

Niet alleen de griffiers zijn enthousiast, maar ook de gemeenteraadsleden. Zo zegt duo-raadslid Walter Freeman in Haarlemmermeer op Twitter: “Gisteren een geweldige debattraining gevolgd in het raadhuis. @larsduursma en @johnbijl zijn goede trainers!”

Met een introductieavond willen we de raadsleden niet alleen laten zien hoe ze het debat kunnen verbeteren, maar ze dit vooral ook laten ervaren. We geloven namelijk niet dat het verbeteren van vergadervaardigheden automatisch leidt tot een beter raadsdebat. Minstens zo belangrijk is de houding waarmee de raadsleden deelnemen aan het debat.

Wat maakt ons anders?

We onderscheiden ons door zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van het raadslid te blijven en de raadsleden zoveel mogelijk zelf te laten ervaren. Tijdens de avond werken we aan de hand van één of meerdere cases.

In onze aanpak plannen we altijd een voorbereidend gesprek met de griffier en eventueel het presidium of de burgemeester. Want elke raad is anders. Net als elke stad. Graag blijven we zo dicht mogelijk bij dat wat uw raad bijzonder maakt. En zorgen we dat de casus aansluit op uw gemeente. Tijdens het voorbereidende gesprek bespreken we deze casus en stellen we de leerdoelen van de avond vast.

Ook een introductieavond of een uitvoeriger inwerkprogramma voor uw raad? Tot nu toe zijn we door het presidium elke keer uitgekozen als we zijn gevraagd een voorstel in te dienen. Meer informatie over wat wij dan voor u kunnen betekenen, vindt u hier. Of neem direct contact met ons op.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Gratis overtuigtips

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Vacature: Relatiemanager Trainingen en Coaching

5/8 - We zoeken een commerciële communicatieheld die vanuit ons kleine team grote klanten adviseert bij alles wat hen helpt te inspireren en overtuigen. Of het nu gaat om klanten hier in...

Lees verder »

Overtuigtip: De beste overtuigtips uit 2018!

2/1 - Happy New Year! Ben je al bezig met het voorbereiden van jouw nieuwjaarsspeech? Bekijk dan eens deze tip😉. Of neem eens een kijkje bij de Top-10 overtuigtips van 2018! Begin december vroegen...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

20/11Speechen: Zo onthoud je de belangrijkste elementen van jouw verhaal
13/11TED-waardig presenteren: Zet je publiek aan het werk
5/11Ontspannen Presenteren: Zo pak jij jouw ‘impostor syndrome’ aan
30/10Storytelling: De perfecte ‘happy ending’ is anders dan je denkt (blijkt uit onderzoek)