Jongeren in debat tijdens VN simulatie

Gepubliceerd op maandag 14 september 2009 (Nieuws)

Bijna 400 Rotterdamse studenten kruipen in de huid van wereldleiders en nemen besluiten over de wereld van morgen. Zij doen namelijk mee aan de Model United Nations Rotterdam, voor de eerste keer georganiseerd door de Hogeschool Rotterdam. Debatrix geeft alle studenten een training want een wereldleider moet wel verbaal weerbaar zijn.

Model United Nations is een simulatie van de Verenigde Naties door jongeren. Studenten van de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College vertegenwoordigen landen en nemen zitting in verschillende commissies, zoals de Veiligheidsraad. Om draagvlak voor hun ideeën te krijgen moeten zij speeches geven, lobbyen en onderhandelen. De conferentie vindt plaats op 26 oktober en 2 november.

Om alle deelnemers de vaardigheden mee te geven die zij nodig hebben tijdens deze conferentie, verzorgt Debatrix voor alle deelnemers een debattraining. Niet zomaar een debattraining. Debat is in de training een middel, maar geen doel op zich. Het doel is om de studenten verbaal sterk te maken.

Voor de woordvoerders biedt Debatrix een speciale masterclass speechen aan. Wat is nu mooier dan een Model United Nations waar – voor het oog van alle journalisten en camera’s, sponsors en directeuren – de woordvoerders daadwerkelijk verbaal vlammen? Zij leren toespraken houden die boeien en inspireren vanaf de allereerste seconde.

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Elke week een tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Overtuigtip: Voorzitten & Gespreksleiden: De kracht van een goede introductie

20/2 - Onze expert Lars Duursma publiceert wekelijks een overtuigtip in de Volkskrant. Deze week: Wat iedereen kan leren van Matthijs van Nieuwkerk en zijn befaamde introducties

Lees verder »

Overtuigtip: Leer van de Oscars: zo houd je jouw speech binnen de tijdslimiet

12/2 - Onze expert Lars Duursma publiceert wekelijks een overtuigtip in de Volkskrant. Deze week: een analyse van de overwinningsspeeches bij de Oscars en hoe je beter om kunt gaan met tijdslimieten.

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

4/2De les achter een loterij met levens
28/1Oppassen met het schofferen van je doelgroepen? Adam Schiff geeft het voorbeeld
22/1Hoe overtuigt de Russische premier Medvedev?
14/1Niet alles hoeft op Instagram