Wethouders in debat over ‘De vallende wethouder’

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2011 (Nieuws)

Hoe komt het toch dat steeds meer wethouders de termijn van vier jaar niet uitzitten? Daarover debatteren 150 wethouders tijdens de Dag van de Wethouder. Het debat wordt geleid door dagvoorzitter John Bijl.

Tijdens het congres van de wethoudersvereniging wordt het rapport De vallende wethouder gepresenteerd. Daarin wordt diep ingegaan op de vraag waarom steeds meer wethouders vroegtijdig aftreden. Het thema is de rode draad van het hele congres en komt ook in verschillende workshops aan de orde.

Op twee momenten bespreken de aanwezige wethouders de stellingen gezamenlijk. In een door Debatrix georganiseerd debat en na het congres aan de hand van SMS-stemmen. Zo brengen we letterlijk in beeld wie er ná het debat en de workshops van mening is veranderd!

Over John Bijl

John is zelf oud-raadslid en geldt als expert op het gebied van het politieke debat. Hij publiceerde verschillende artikelen in onder meer NRC Handelsblad (“Wat doe je als raadslid als de glasbak vol is?”). Daarnaast analyseert hij debatten op radio en televisie (EénVandaag, BNR Nieuwsradio). Voor nrc.next brengt hij maatschappelijke debatten in kaart.

John begeleidde wethouders en raadsleden uit meer dan honderd gemeenten bij het overtuigend overbrengen van hun boodschap én het omgaan met lastige vragen. Daarnaast leert hij gemeenteraden om vanuit een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid het raadsdebat effectief en overzichtelijk te maken.

Meer over het congres »

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Elke week een tip

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Grote vraag naar ondersteuning: Debatrix verruimt openingstijden

13/3 - Door grote vraag naar ondersteuning bij o.a. cruciale (video)boodschappen en effectieve communicatie rondom het nieuwe coronavirus, hebben we besloten onze openingstijden te verruimen. De komende weken staan we van 8:00...

Lees verder »

Overtuigtip: Werk je thuis? Hier de 5 grootste frustraties bij online vergaderingen (en hoe het wél moet)

- De komende weken werken veel mensen vanuit huis. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, vooral als je veel samen afhankelijk bent van goede afstemming. Een online vergadering kan dan een uitkomst zijn, mits je...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

25/6Een geloofwaardig verhaal neerzetten? Leer van leugenonderzoek
11/6TED-waardig presenteren: Stop met ‘snel door je verhaal lopen’
29/5Hoe krijg je de gunfactor als je remote werkt?
14/5Doelgericht pitchen: 3 tips om jouw pitch naar een hoger niveau te tillen!