Wethouders in debat over ‘De vallende wethouder’

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2011 (Nieuws)

Hoe komt het toch dat steeds meer wethouders de termijn van vier jaar niet uitzitten? Daarover debatteren 150 wethouders tijdens de Dag van de Wethouder. Het debat wordt geleid door dagvoorzitter John Bijl.

Tijdens het congres van de wethoudersvereniging wordt het rapport De vallende wethouder gepresenteerd. Daarin wordt diep ingegaan op de vraag waarom steeds meer wethouders vroegtijdig aftreden. Het thema is de rode draad van het hele congres en komt ook in verschillende workshops aan de orde.

Op twee momenten bespreken de aanwezige wethouders de stellingen gezamenlijk. In een door Debatrix georganiseerd debat en na het congres aan de hand van SMS-stemmen. Zo brengen we letterlijk in beeld wie er ná het debat en de workshops van mening is veranderd!

Over John Bijl

John is zelf oud-raadslid en geldt als expert op het gebied van het politieke debat. Hij publiceerde verschillende artikelen in onder meer NRC Handelsblad (“Wat doe je als raadslid als de glasbak vol is?”). Daarnaast analyseert hij debatten op radio en televisie (EénVandaag, BNR Nieuwsradio). Voor nrc.next brengt hij maatschappelijke debatten in kaart.

John begeleidde wethouders en raadsleden uit meer dan honderd gemeenten bij het overtuigend overbrengen van hun boodschap én het omgaan met lastige vragen. Daarnaast leert hij gemeenteraden om vanuit een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid het raadsdebat effectief en overzichtelijk te maken.

Meer over het congres »

Reageer op dit artikel

Er zijn nog geen reacties. Wat vind jij van dit artikel?

Laat een reactie achter

Gratis overtuigtips

Ontvang net als 15.000+ lezers elke week een praktische overtuigtip!

Uitschrijven kan elk moment
Laat mij overtuigen op de volgende manieren
Cadeau — Meld je nu aan en ontvang direct de beste tips van de laatste jaren

Overtuigtip: Deze effectieve manier van leren was nooit eerder zo toegankelijk voor jou

14/4 - Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als jezelf terugzien en horen op video. Tegelijkertijd is het een enorm krachtige tool voor reflectie en prestatieverbeteringen van jouw softskills. In deze...

Lees verder »

Overtuigtip: Beïnvloeden: Hebben is beter dan krijgen

7/4 - Waarom mag je in de Apple Store oneindig spelen met de nieuwste Apple spullen? De magie hierachter is dezelfde als het ‘Six months free return’ beleid van de e-retailer Zappos,...

Lees verder »

Meer nieuws & publicaties

26/3Deze kleine verandering maakt een wereld van verschil wanneer jij presenteert in Teams
25/3Iets (laten) onthouden? Deze techniek is 50% effectiever dan de gebruikelijke technieken
17/3Het grote slotdebat en waarom je de olifant beter kunt benoemen
10/3Hoe jij makkelijker wegkomt met het maken van fouten (zoals Mark Rutte)